Alles over je rijbewijs halen Utrecht

Heb je na het bekijken van onze website nog vragen? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Zit jouw vraag er niet bij? Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Rijbewijs halen Utrecht in 2toDrive

Heb je gekozen voor de 2toDrive lesmethode, maar wil je er meer over weten? Lees meer over hoe deze cursus voor jongeren precies in elkaar zit en uit welke stappen 2toDrive bestaat.

Algemene voorwaarden

Lees de algemene voorwaarden van onze rijschool goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent als je bij ons achter het stuur kruipt.

Machtiging DigiD

Machtig je rijschool met DigiD. Zo kunnen zij op een snelle en eenvoudige manier je praktijkexamen en TTT aanvragen.
Hier vind je uitgebreid informatie hoe je rijschool moet machtigen machtig rijschool

Zo werkt het praktijkexamen

Een gewoon praktijkexamen duurt maximaal 60 minuten. Dat je op tijd aanwezig bent minimaal 15 minuten vooraf. Dat geeft jou ook rust,  Jou rijinstructeur mag in de meeste gevallen meerijden en aanwezig zijn bij het eindgesprek met de examinator. Soms kan de instructeur niet meerijden omdat een tweede CBR-medewerker bij het examen aanwezig moet zijn, bijvoorbeeld vanwege scholing van de examinator. Hierover word je dan vooraf aan je rij examen geïnformeerd.

Het examen verloopt zo:

Je maakt eerst kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt. Hij vraagt je naar het formulier ‘Zelfreflectie’. Dit formulier bespreken jullie met elkaar na afloop van het examen. Je examinator controleert je identiteitsbewijs. Ook checkt hij of je bent geslaagd voor je theorie-examen. Vervolgens doe je op het parkeerterrein een ogentest. Daarbij moet je het kenteken van een stilstaande auto kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter.

Daarna stelt je examinator enkele vragen, ter voorbereiding van de rit. Bijvoorbeeld over het checken van de motorvloeistof of de lampjes op het dashboard.  Hierna begint de rit. Een deel hiervan (ongeveer 10 – 15 minuten) rij je zelfstandig naar een bepaalde bestemming.  De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.
De examinator let onder andere op: je beheersing van de auto, kijkgedrag of je goed voorrang verleent, inhalen  in- en uitvoegen, rijden op kruispunten en rotondes, bijzondere verrichtingen

rijbewijs halen Utrecht

rijbewijs halen Utrecht

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie onder controle hebt. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.